Michiel Use over zijn stage bij ubeon
Stage van Michiel

Mijn naam is Michiel en ik volg momenteel stage bij ubeon. Ik zit in mijn laatste jaar Business Support, beter gekend als 'kantoor' in Melle. Tijdens deze stage leer ik mijn vaardigheden gebruiken en hoe ik moet functioneren in een bedrijfsomgeving. Dit is natuurlijk een ongelofelijk leerrijke ervaring omdat we alles wat we in theorie geleerd hebben kunnen toepassen in de praktijk en meer. Zo leer ik hier ook veel bij over de verschillende Adobe programma's omdat die geïmplementeerd zitten in mijn takenpakket. Ik heb al leren werken met Adobe Premier Pro, Photoshop & Illustrator. 

Ik heb voor ubeon gekozen als stageplek omdat je veel creatieve zaken mag doen zoals het editen van video’s, het maken van thumbnails, het schrijven van blogs en het opstellen en ontwerpen van advertenties. Iedereen die hier werkt staat ook altijd klaar om mij te helpen als ik iets niet weet of als er iets moet gebeuren.

In mijn takenpakket heb ik heb al veel verschillende dingen mogen doen die zeer leerrijk zijn zoals het opnemen van video’s, het editen ervan, de bijkomende thumbnail daarbij maken en ze dan uploaden. Het ontwerpen van advertenties en ze dan plaatsten op de verschillende social media kanalen is ook zeer leuk om te doen omdat het zaken zijn die wel interessant zijn maar ik niet op school of ergens anders geleerd heb. Matthias is daar de grootste hulp voor omdat hij al die zaken doet voor ubeon. Hij heeft mij leren werken met Premier Pro. Als een persoon die dat nog nooit geeft gebruikt is het wel veel in het begin om alles te onthouden en weten over zo een groot programma. Maar Matthias is een zeer goede hulp op dat vlak. Hetzelfde bij Photoshop mijn kennis daarover was niet zo groot maar door hem kan ik nu wel behoorlijk mijn plan trekken in beide programma’s. Hij heeft mij de basics uitgelegd van hoe ik een interview moet editen en hoe ik daar een aantrekkelijke thumbnail bij maak. Hij heeft mij in het algemeen veel grafische aspecten laten zien waar ik nog niets van wist.

Voor de algemenere taken in mijn stage is Eva een goede hulp. Ze heeft mij al veel geholpen met het voorbereiden van mijn interviews en algemenen taken die ik moest uitvoeren naast het grafische werk dat ik doe. Ze heeft mij in het begin ook goed ingeleid hoe ik bij ubeon tewerk moest gaan. Ze zorgde er ook voor dat alles in het begin vlot verliep. En Steff is een persoon die heel gepassioneerd is in wat zij doet. Dat zag ik in mijn tweede dag hier, ik mocht namelijk een opleiding meevolgen over NLP (Neuro linguïstisch Programmeren) waar ik trouwens heel erg dankbaar voor ben. Zij legde het onderwerp zo boeiend uit dat ik geen enkele keer niet meegetrokken werd in het verhaal. Zij heeft mij vooral geleerd om iets te doen wat je graag doet. Zo haal je het meeste voldoening uit het werk dat je doet.

Mijn ervaringen zijn al heel er goed geweest hier. Ik heb hier al veel geleerd over hoe je moet werken in een office omgeving en hoe je moet werken met bepaalde software. Het zijn vriendelijke mensen die niet bang zijn om je te helpen met iets. De associates van ubeon die ik al ontmoet heb zijn ook zeer vriendelijk en vormen een toffe groep.

Michiel volgt momenteel stage bij ubeon en zit in zijn laatste jaar 'Business support' in Melle. Graag deelt hij kort zijn ervaringen over zijn stage bij ubeon.